LATEST NEWS

Eurooppa viro seksilehti

Esimerkiksi natsien ihailu keskitettyä totalitaarista valtiota kohtaan ja rotumystiikka ovat vieraita useimmille traditionalisteille. Mitä seuraavat asiat tuovat sinulle mieleen?

Voit vastata yhdellä sanalla tai pidemmin. Loi oman mytologiansa, mikä ei ole vähäinen saavutus. Tarkoitti alunperin poliittista ja taloudellista vapautta, nykyään voi tarkoittaa mitä tahansa. Varoittava esimerkki siitä, mitä tapahtuu kun ironia muuttuu retorisesta keinosta elämäntavaksi. Kansallismielinen keskustelukerho, josta nousi myöhemmin poliittisia vaikuttajia. Merkittävien henkilöiden valittuja sähköposteja lienee turha julkaista. Kiinnostavin luvun jälkeen syntynyt musiikin tyylilaji.

Death In Junen ja Blood Axisin levyt soivat kotonani ahkerasti. Suomalais-ugrilaisten kansojen historiallinen vihollinen, joka on tuottanut hienoa kirjallisuutta. Atlantin takainen öykkäri, jonka aseita Eurooppa tällä hetkellä valitettavasti tarvitsee. Pienen kansakunnan edustajana on pakko olla pragmaattinen. Elämmekö Kali Yugan aikakautta? Onko länsimaiden perikato käsillä? Jos elämme Kali Yugaa, mitä merkkejä tästä on nähtävissä? Yksi selvä rappion merkki on se, ettei tulevaisuudenuskoa enää tapaa.

Valtavirran poliittiset toimijat kyllä teeskentelevät optimismia, mutta kukaan ei tunnu tosissaan uskovan siihen.

Ihmiset vain toivovat hiljaa mielessään, ettei romahdus tapahdu heidän elinaikanaan. Toisaalta pitää muistaa, että perikato harvemmin tarkoittaa nopeaa ja täydellistä luhistumista. Rooman valtakunnastakin romahti vain länsipuoli, Bysantti porskutti vielä täydet tuhat vuotta. Rapistuvat kulttuurit voivat sinnitellä hämmästyttävän pitkään. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on? Mitä seuraava kirjasi tulee käsittelemään?

Minulla on valmisteilla esseekirja, jonka olisi tarkoitus ilmestyä ensi keväänä. Se on tietyllä tavalla jatkoa Ilman -kirjalle, sillä sen keskipisteessä on suomalainen mies ja mies yleensä. Samalla käyn läpi sitä, miten moderni yhteiskunta on oikeastaan naisten intressejä varten rakennettu. Lyhyesti sanottuna, Otto Weininger kohtaa Fight Clubin. Lisäksi minulla on tekeillä romaani ja suomennosvalikoima Jack Londonin asiaproosaa. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia on verkkolehti Sarastuksella?

Miltä Sarastuksen tulevaisuus näyttää? Pysyykö Sarastus pelkästään verkkolehtenä, vai onko sille mietitty myös traditionaalisempaa paperilehti-formaattia? Sarastus tuskin ainakaan kovin pian siirtyy paperilehdeksi, mutta toimitus on suunnitellut parhaiden kirjoitusten julkaisemista säännöllisin väliajoin jonkinlaisena vuosikirjana. Muutakin pienimuotoista julkaisutoimintaa on ideoitu.

Joskus he ovat eläviä ihmisiä, joskus taas taiteilijoita ja filosofeja joiden kanssa keskustelen heidän teostensa välityksellä. Hännikäisen haastattelu Kuiskaus pimeässä -lehdessä. Juhani Karilan juttu Helsingin Sanomissa: Tasa-arvo on liian pitkällä. Esseisti Timo Hännikäinen radikalisoitui. City -lehden juttu Hännikäisestä ja hänen ilmestyneestä kirjastaan Ilman Savukeidas, Hännikäinen puhumassa kirjastaan Ilman Maria-ohjelmassa.

Hännikäinen Perttu Häkkisen haastateltavana Ylen Suomalainen mies-sarjassa Hännikäisen kirjan Ihmisen viheliäisyydestä Savukeidas, arvio Elonkehässä. Read Full Post ». Posted in Food , tagged Adolf Hitler , ahven , amatöörikeittiö , ammattilaiset , Anshelm Ingemar von Weltheim , Arjalanpaisti , Arjalanpiirakat , aromi , askeesi , chili , döner , Dionysos , einekset , eines , esoteria , geenimanipulaatio , Gordon Ramsay , Grilli-Kipsa , Hammer Open Air -dokumentti , hapankirsikka , Haselbackan perunat , hirvi , homejuustolajitelma , inspiraatio , Jaakko Kolmonen , Jamie Oliver , juoma , Kai M.

Anshelm Ingemar von Weltheim on tullut monille tutuksi Kymenlaakson Esoteeris-Mytologisesta Seurasta, Hammer Open Air -dokumentistaan sekä monista muista värikkäistä YouTube-videoistaan, joista suurin osa käsittelee kokkailua, ruokaa ja juomaa. Mesikämmen on seurannut Anshelmin kokkailuun liittyviä YouTube-posteja jo pitkään ja pitänyt niistä.

Idea haastattelusta syntyi pitkän kypsyttelyn jälkeen, mutta olihan näin hienoon aiheeseen lopulta tartuttava. Koska ja miksi innostuit ruoanlaitosta?

Mistä innostuksesi ruoanlaittoon sai alkunsa? Kun pyrähdin maailmalle kotoisten lihapatojen ääreltä, olin suu ymmyrkäisenä. Nyt voin syödä ranskalaisia ja nakkeja vaikka joka päivä. Osasin toki jo tehdä ruokaa jollain tapaa, vaikka silloin tällöin tuotokset olivatkin syömäkelvottomia. Menin kauppaan, aloin ostaa tuoreita aineksia ja väsäillä ruokaa. Onnistumiset ruokkivat innostusta ja lopulta ruoanlaitto oli minulle rakas harrastus. Nykyään se taitaa olla enemmänkin elämäntapa. Miksi ruoka on tärkeä asia, fyysisesti ja esoteerisesti?

Miksi ruoalla on väliä? Onko ihminen sitä mitä hän syö? Ihmiselle käy heikosti jos hän ei syö. Ruoka ravitsee sekä kehoa että mieltä jos sen valmistamiseen on paneuduttu oikealla tavalla. Toki on keksitty kaikenlaisia nutriloafeja sun muita jotka kyllä pitävät ihmisen hengissä, mutta eipä niistä henkiseen nälkään saa tyydytystä.

Hyvän ruoan laittaminen sisäänsä parantaa mahdollisuutta työntää jotain hyvää ulos, enkä puhu nyt siitä mitä moni voisi ajatella. Kun rypsiöljy lotisee, munat ovat kädessä ja suuria makkaroita tungetaan himokkaisiin aukkoihin, niin silloin ihminen tuntee elävänsä.

Millaista palautetta olet saanut pitämästäsi YouTube-ruokatilistä? Eniten olen yllättynyt siitä, että tuntemattomat ihmiset ovat tulleet kommentoimaan kokkauksiani kun olen esimerkiksi istunut puistossa keskioluttölkki kourassani. Negatiivinen palaute liittyy lähinnä värikkääseen ja epäkorrektiin persoonaani, YouTube-tililläni on myös monenmoista muuta asiaa kuin ruoanlaittoa.

Ketkä ovat suurimpia innoittajiasi kokkeina, ruokaguruina? Perinteet, hyvät raaka-aineet ja tekninen taituruus niiden käsittelyssä. Suomen luonto pursuaa osasia joista taitava kokki saa koostettua ihmeellisiä ruokalajeja, Kolmonen osaa tämän mahtavasti.

Pakko mainita myöskin Keith Floyd, hän osasi ottaa ilon irti kokkaamisesta ja elämästä yleensä. Mitä mieltä olet kasvisruoasta, kasvisruokailijoista? Tähän väliin on lukijoita muistutettava tietysti Hitlerin vegeilystä ja Pekka Siitoimen kommenteista Musta Magia osa I: Itse en henkilökohtaisesti pidä kasvisruokaa suuressa arvossa, koska arvostan suuresti erilaisia lihoja. Toki tiettyjä esoteerisia aspekteja ei saa unohtaa. Kasvisruoka voi olla askeesin muoto ja täten henkisesti hyvinkin voimauttava.

Mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimi toiselle ollenkaan. Suosittelen kaikille itsensä kuuntelemista ja toimimista havaintojen johdattamana. Vesi, olut, maito, punaviini, Kossu. Yleensä juon vettä sen neutraalin luonteen vuoksi, ruoka maistuu tismalleen siltä miltä sen pitääkin maistua. Mistä Suomesta saa parasta kahvia? Lapinlahden Teboilin kahvi on sangen maukasta, parhaat kahvit tosin löytyvät kahviloista joissa kahvi paahdetaan ja jauhetaan paikan päällä. Starbucks on perseen paskaa.

Lihoista arvostan eniten metsäkanalintuja, poroa, hirveä ja riistaa yleensä. Siat ja naudat pyrin hankkimaan Kymen lihatukun tuotteina, ne ovat sangen laadukkaita, herkullisia, eivätkä kovinkaan paljon bulkkikamaa kalliimpia. Kasviksetkin pyrin hankkimaan paikallisilta tiloilta. Einekset maksavat, puolivalmisteet maksavat. Perusraaka-aineet ovat edullisia hankkia mistä tahansa kaupasta ja vähän kun näkee vaivaa niin edessä on hyvinkin äkkiä herkullinen lautasellinen yksinkertaista perusruokaa.

Vastustan sitä, että geenimanipulaatio on nykyään lähinnä suurkorporaatioiden hallussa. Tällöin tähtäimessä eivät ole ravitsevuus tai ruoan turvallisuus vaan lähinnä suurin mahdollinen tuotto. Toisaalta vastuullisesti tehtyä geenimanipulaatiota vastaan minulla ei ole yhtään mitään. Mikä kalastuksessa on hienointa? Kalastuksessa viehättää nimenomaan yhteys luonnon kanssa ja mystiset syvyydet. Maailma pinnan alla on hyvin paljon erilainen verrattuna maahan jota me päivittäin tallaamme.

Kun keittää kalasopan rannalla itse virittämällään nuotiolla vastapyydetyistä kaloista niin alkaa lähestyä todellista onnea. Repusta kaivetut sipulit, perunat ja porkkanat pehmenevät suolaisessa vedessä, peratut varttikiloiset ahvenet tipahtavat pulikoimaan kattilaan, herkullinen tuoksu leviää iltahämärässä. Kaikki on silloin hyvin. Jos olisit päässyt tekemään lounaan joko tai sekä valtakunnanjohtaja Pekka Siitoimelle että Adolf Hitlerille, mitä olisit heille valmistanut?

Entä Siitoimen seuraajalle, komentaja Kai M. Hitlerin olisin ohjannut suoraan hovikokkinsa luokse, en mielelläni tee kasvisruokia. Herroille Siitoin ja Aalto taas olisin valmistanut seuraavan menyyn:.

Ruokajuomina ennen ateriaa, sen aikana ja sen jälkeen: Minttu-viina, Koskenkorva, Pekan kilju ja täysmaito. Mitä mieltä olet nykyään mediaseksikkäistä kokkaus- yms. Onko joku Gordon Ramsay mistään kotoisin? Vaikka omaa korvaa rasittaakin ammattislangin rantautuminen amatöörikeittiöihin niin kyllä näistä ohjelmista voi muutakin oppia. Erilaisia tekniikoita käsitellä uusia raaka-aineita esimerkiksi, tai ihan vaan käyttää niitä inspiraation lähteinä. Itse olen saanut paljon vinkkejä Jamie Oliverin ja Gordon Ramsayn ohjelmista, näitä konsteja tulee käytettyä ihan päivittäisessä kokkaamisessa ja monet niistä ovat helpottaneet elämääni suuresti.

Toisaalta taas näiden mestarikokkien persoonat ja ulkogastronomiset mielipiteet ovat erittäinkin erilaisia kuin omat ihanteeni. Toki voisin kutsua Ramsayn kanssani juomaan kossua, paistamaan lättyjä iltanuotiolle ja syömään niitä lakkahillon kera. Voisin kutsua Ramsayn kanssani juomaan kossua, paistamaan lättyjä iltanuotiolle ja syömään niitä lakkahillon kera. Mitä itse syöt arkisin? Meneekö hernekeitto lusikalla suoraan tölkistä krapula-aamuna?

Krapula-aamuisin nautin mieluiten Kossua. YouTube-kanavani antaa hyvän kuvan arkisyömisistäni, kuvaan videoita jokapäiväisestä ruoanlaitostani. Pahimmissa tapauksissa paras ruoka on sellaista jota on helppo niellä ja liukas oksentaa. Kevyessä sunnuntaikohmelossa taas hirvipaisti on upea asia. Paistinliemessä pehmeäksi muhineet sipulit ja porkkanat ovat antaneet makunsa liemeen josta saa tehtyä taivaallisen kastikkeen kerman ja jaloviinatilkan kanssa.

Perunamuussi Lapin puikuloista siihen kylkeen, venäläisiä suolakurkkuja ja puolukkasurvosta ruokokidesokerilla. Hurjimmat voivat ottaa ruokajuomaksi g votkaa ja litran väkevää olutta. Kyllä alkaisivat oireet kaikota. Mitä mieltä Suomen pikaruokakulttuurista? Olen suuri kebabin ystävä. Olen valmistanut itse sekä dönerpötköjä, että shish-vartaita, vaihtelevalla menestyksellä tosin. Kebabissa lihan ohella tärkeää on kastike.

Oivallista kebabia ja mahtavaa tulista kastiketta tarjoaa Kouvolassa Anttilan Mäkki, eli Grilli-Kipsa. Taas jos puhutaan pizzoista, Suomen ehdoton ykkönen tällä saralla on Ravintola Liberta Kotkassa, suuri gastonominen hail mestarikokki Mustafa Balille. Hyvää pikaruokaa kyllä saa Suomesta, kunhan tietää mistä etsiä.

Kokkaatko taustamusiikin kera vai ilman? Jos taustamusiikin kera, niin millainen musiikki luo hyvän tunnelman ruoanlaittoon? Silloin tällöin tosin taustalla soi Mistreat, Sniper tai joku käppäinen ranskalainen Oi!

Näillä kerroilla tulee yleensä maustettua ruoka vihaisesti. Oletko tehnyt valtakunnanjohtaja Pekka Siitoimen Arjalanpiirakoita ja -paistia? En, mutta resepti näyttää kerrassaan houkuttelevalta. Menee kokeiluun joku kaunis päivä. Tiistaina syödään perinteisesti mureketta ja torstaina hernekeittoa, voisi lisätä kalenteriin kahdeksannen viikonpäivän jolloin syötäisiin vain Pekan keittiöstä lähtöisin olevia kokkauksia, arjantain.

Mitä mieltä olet keittokirjoista, joita löytyy vähän joka lähtöön. Mitä kokkauskirjaa suosittelit aloittelevalle kokkaajalle? Vai tarvitseeko sellaisia oikeasti mihinkään? Keittokirjoista löytyy monesti mainioita vinkkejä arkiruoanlaittoon.

Ravintoloitsija Hariton Tuukkasen Venäläinen keittokirja sisältää paljon hyviä menetelmiä joita pystyy soveltamaan kaikenlaiseen ruoanlaittoon, vaikka kirjassa esiintyvät raaka-aineet ovatkin usein hankalasti saatavilla. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia ja visioita sinulla on ruoanlaittajana? Onko mielessä käynyt pyrkiä TV: Aion kehittää itseäni kokkauksen saralla niin pitkälle kun on mahdollista. Maailma on täynnä mielenkiintoisia ja haastavia ruoanlaittotekniikoita jotka suorastaan huutavat tulla opetelluiksi.

Ei silti sovi unohtaa raaka-aineiden merkitystä, vähänkin eksoottisempia ainesosia on vaikeata löytää tuoreina. Siksi lienee pakollista tehdä gastronomisia matkoja ympäri maailmaa ja etsiä lisäosaamista sieltä.

Ymmärtääkseni mausteet ovat ruoanlaitossasi tärkeässä roolissa. Chilit ovat oivallisia mausteita, mutta vaativat pohjalle hieman toleranssia poltteelle, että pääsee nauttimaan tulisimpienkin lajikkeiden hienoista vivahteista. Asiaan tyystin vihkiytymätön voi pitää tulisuutta negatiivisena asiana ruoassa, se kuulemma peittää alkuperäisen maun. Tämä ei missään nimessä ole totuus, chili itse asiassa vahvistaa ruoan alkuperäisiä makuja ja aromeita.

Kyse on vain tottumattomuudesta ja tiedon puutteesta. Jos sinulla olisi oma ravintola, minkä niminen se olisi, millaista ruokaa sieltä saisi? Minulla on ollut jo vuosia unelmana oma ravintola. Sen nimi olisi Läski-Anssin Mätinä. Ruoka olisi kombinaatio suomalaista nakkikioskia, Venäjän notkuvia pitopöytiä sienineen, pienine kaloineen ja smetanoineen ynnä yksinkertaista suomalaista perinneruoanlaittoa voi-läski-suola —yhdistelmään nojautuen.

Ravintola olisi varattavissa öisin helvetillisiä kekkereitä varten joissa meno olisi melko lailla samantyylistä kuin tässä videossa. Jos on hyvä kuuden kossun pohjakänni alla, niin on kivaa väsäillä hyvää ruokaa hienoille miehille. Pekoni tirisee pannulla, sienistä kiehuu neste pois samalla levittäen ihanaa aromia keittiöön. Sipulit ja erilaiset paprikat ruskistuvat, kokonaiset ohrasuurimot kiehuvat.

Ruoanlaitto tuo virikkeitä kaikille kuudelle aistille. Lopuksi on hienoa heittää ruoka pöytään ja aloittaa orgiat Dionysoksen hengessä juomia säästelemättä. Anshelm Ingemar von Weltheim suosittelee. Kymenlaakson Esoteeris-Mytloginen Seura puhuu! Päivän Pekka-materiaalit ja -tarina. Posted in Books , life , Sex , tagged animismi , auto , autot , Berliini , Edward Smith , Eiffel-torni , Eija-Riitta Berliner-Mauer , elollinen , eloton , Erika Eiffel , Guys and dolls , hetero pride , Janne Flinkkilä , Japani , Jimi Hendrix , Jordan Witham , jousiammunta , Lihan työntökärryt , My car is my lover , Objectum-Sexuality Internationale , objektiseksuaali , objektiseksuaalisuus , puuaita , rakkaus , Rautaiset rakastajat , Saksa , Salvador Dali , Seinähullu ja renessanssinero , seksi , shintolaisuus , sillat , The wheelbarrow of flesh , Yhdysvallat , Ylioppilaslehti on September 29, Leave a Comment ».

Teininä Mesikämmen innostui surrealismista. Salvador Dalin suunnittelema mutta toteutumatta jäänyt elokuva Lihan työntökärryt The Wheelbarrow of Flesh , jossa nainen rakastuu intohimoisesti kottikärryihin. Elokuvan idea oli hilpeydessään mahtava, mutta mielessä ei käynyt että objektiseksuaaleja olisi aivan oikeasti olemassa. On heitä, vaikkakin vähän. Tämän vuoksi objektiseksuaalit kokevat voivansa myös tietyin tavoin kommunikoida näiden objektien kanssa, olla niiden kanssa molemminpuolisessa vuorovaikutuksessa, suhteessa.

Mesikämmenen ensimmäiset selvät muistikuvat tällaisista ihmisistä ovat englantilaisessa My car is my lover -dokumentissa esiintyneet amerikkalaiset Edward Smith ja Jordan Witham , jotka molemmat rakastavat autoja.

Pian tuon dokumentin näkemisen jälkeen silmiin päätyi myös YouTube-pätkä naisesta nimeltä Erika Eiffel, joka on naimisissa Eiffel-tornin kanssa. Nämä filmit pistivät tavallisuudesta poikkeavuudessaan suun paikoin hymyyn kuten Dalin Lihan työntökärryt aikoinaan. Samalla ne laittoivat kuitenkin myös miettimään, mistä näiden ihmisten suuntautuneisuus oikein kumpuaa. Asia unohtui, kunnes toimittaja Janne Flinkkilä tarjosi Erika Eiffelistä kertovaa kirjaansa Rautaiset rakastajat Like, niin Hypnoottis-magneettisen katseen SM Kun Mesikämmen luki Rautaisten rakastajien viimeistä muutamaa kymmentä sivua, Suomessa käytiin lähes kaikissa mahdollisissa medioissa intohimoista keskustelua ja kinastelua ns.

Objektiseksuaalin Erika Eiffelin maailma oli niin korkeissa toisissa sfääreissä, että Hetero priden aiheuttama mediavääntö ei jaksanut Mesikämmentä erityisemmin kiinnostaa, se kuvio kun oli entuudestaan jo perin tuttu. Flinkkilän kirjan ahmiminen oli antoisampaa. Se itsestäänselvyys Hetero pride-keskustelusta pisti jälleen tietysti silmään, että ihmisten seksuaalinen suuntautuminen ja siitä kumpuavat erilaiset asiat herättävät tämän tästä keskustelua ja suuria tunteita.

Kuka on Erika Eiffel ja miten Janne Flinkkilä päätyi kirjoittamaan hänestä kirjan? Hänellä on ollut suhde mm. Fairbanksin sillan, katanamiekan, jousen, Fhävittäjän ja Golden Gate-sillan kanssa. Nykyään hänellä on suhde Berliinin muurin, nostokurjen ja Eiffel-tornin kanssa, joista viimeksi mainitun kanssa hän avioitui Hän on ansioitunut monella saralla, pääsemällä mm.

Näissä saavutuksissa Eiffelin objektiseksuaalisuudella on ollut keskeinen asema. Eiffelistä ei saa ulkoisesti tai sosiaalisesti mitenkään friikkiä kuvaa, hän vaikuttaa seksuaalista suuntautumistaan lukuunottamalta varsin tavanomaiselta.

Eiffel pitää netissä objektiseksuaalien nettiyhteisöä Objectùm-Sexuality Internationale. Jutussa Flinkkilä kävi läpi mm. Eiffelin ja ruotsalaisen Eija-Riitta Berliner-Mauerin suhdetta Berliinin muuriin, heidän ystävyyttään ja siihen sen alkuaikoina kuulunutta mustasukkaisuusdraamaa. Juttuun sisältyy myös varsin perusteellinen Eiffelin haastattelu, jossa selviää miksi suurin osa objektiseksuaaleista on naisia, voiko olla objektiseksuaali olematta animisti siis uskomatta, että elottomilla objekteilla on sielu ja tunteet , miten yleistä aspergerin syndrooma on objektiseksuaalien keskuudessa, miten suuri Eiffelin pitämä objektiseksuaalien nettiryhmä on, missä määrin objektiseksuaalien taustalta löytyy seksuaalista hyväksikäyttöä joidenkin psykologien mukaan hyväksikäyttö voi aiheuttaa seksuaalisuuden kohdistumista esineisiin , onko objektiseksuaalisuus parafilia pakkomielle, jossa yksilö on riippuvainen sosiaalisesti kielletystä asiasta seksuaalisen mielihyvän kohteena , mikä erottaa objektiseksuaalisuuden pakkomielteestä, sekä voiko objektiseksuaaleilla olla useampi partneri samaan aikaan.

Flinkkilän juttu ei ollut sensaationhakuinen vaan asiallinen. Eiffel sai tätä kautta hyvän kuvan Flinkkilästä toimittajana. Seuraavana vuonna idea kirjasta oli siinä pisteessä, että Flinkkilä pakkasi laukkunsa ja muutti noin vuodeksi Berliiniin kirjoittamaan Eiffelin tarinaa. Rautaiset rakastajat kertoo Erikan tarinan lisäksi myös Flinkkilän pohdintaa Erikan tarinaan liittyen. Kirjan syntykaari on pelkistetysti siinä, että suomalainen avarakatseinen heteromies muuttaa Berliiniin, prosessoi tapaamisiaan ja keskustelujaan Eiffelin kanssa siellä täällä ympäri Berliiniä, ja kun Erikan elämä on haastateltu tarpeeksi läpi, muuttaa toimittaja takaisin Suomeen.

Vuoden aikana Eiffelistä ja Flinkkilästä on tulleet ystävät. Vuosi on ollut toimittajalle melkoinen trippi. Teksti on sujuvaa ja moniulotteista, paikoin kepeämpää, paikoin syvällisen pohtivaa ja analyyttistäkin.

Rumban entisellä toimituspäälliköllä ja Ylioppilaslehden toimitussihteerillä on sana hallussa. Jos My car is my lover -dokumentti sai Mesikämmenen aikoinaan miettimään objektiseksuaalien suuntautumisen perimmäisiä syitä, niin Rautaiset rakastajat sai miettimään, missä määrin keskivertoheteroilla on objektiseksuaalisia taipumuksia tai jonkinlaisia yhtymäkohtia siihen suuntaan.

Guys and dolls -dokumentti. Onko objektiseksuaaleja enemmän animististisessa shintolaisessa Japanissa kuin Euroopassa?

Mesikämmenen mieleen muistui myös tositarina Varsinais-Suomesta parin vuosikymmenen takaa, jossa maalla asunut pariskunta päätyi eroon. Syy eroon oli se, että vaimo kyllästyi siihen, että mies halusi vuoteessa aina seksin aikana leikkiä, että vaimo on traktori jota hän ajaa.

Rautaiset rakastajat kertoo monen muun asian ohessa muuten myös sen, että rauva Eiffelillä on varsin lämpimiä muistoja Suomesta.

Suomalaisilla jousiampujilla oli tärkeä rooli Erikan julkiseen esiintuloon suuntautumisensa kanssa. Saamme lukea myös hänen tavastaan kokea sauna ja saunominen, sekä suomalaisten siltojen ja aitojen seksikkyydestä. Tämä tuli esiin jo Flinkkilän edellämainitusta Ylioppilaslehden jutusta: You guys make some very sexy Sillat and Puuaita!

Rautaiset rakastajat  herättää ajatuksia ja venyttää tajuntaa. Kun ihminen on rakastunut, hän on väkisinkin surrealisti, jonka katsannossa todellisen ja kuvitellun välinen ero on älyn turhamaisuutta — Kari Salminen.

Erika Eiffelin ylläpitämä  Objectùm-Sexuality Internationale -sivusto. Love among the objectum sexuals. Rautaiset rakastajat Liken sivuilla. Flinkkilän juttu Ylioppilaslehdessä, jonka pohjalta Rautaiset rakastajat -kirja sai alkusysäyksensä. Flinkkilän tekemä My car is my lover -dokumentista tutun Edward Smithin haastattelu. Nainen, joka nai Eiffel-tornin. Helsingin Sanomien vuonna tekemä Erika Eiffelin haastattelu.

Kolme halunnut naimisiin mielikuvitusolennon kanssa. Seinäjoen Sanomien julkaisema juttu Flinkkilän kirjan julkaisun jälkeen, jossa kysyttiin Etelä-Pohjanmaan kirkkoherroilta tai heidän viransijaisilta vihkisivätkö nämä ihmisiä avioliittoon jonkin esineen tai rakennuksen kanssa. Eiffel-tornin kanssa naimisiin menoa.

Tämä voi nykyään tuntua kummalta ja huvittavaltakin, sen verran naurettavaa se meno oli, vaikka huvittavuus oli ilmiön todellisten uhrien kannalta asiasta kyllä kaukana.

Näiden mestariteoksien lisäksi Meller pykäsi vuonna eetteriin radio-ohjelman saatananpalvonnasta, joka sitten pian julkaistiin c-kasetilla nimeltä Saatananpalvontaa Suomessa kasetit I ja II. Viimeksi mainitusta äänitteestä tuli pian keräilyharvinaisuus. Mesikämmen ei kuullut äänitettä kuin vasta hiljattain, jolloin nauhalla esiintynyt Hans K. Kasettienlahjoituspäivä sattui sopivasti olemaan Leon nimipäivä, Hans antoi kasetit juhlallisesti, asiaan varta vasten valmistetussa laatikossa.

Paketti oli leomaisen symbolisesti sinetöity seitsemästi. Syy, miksi Hans päätyi Mellerin haastateltavaksi tämän radio-ohjelmaan, johtui siitä, että Meller oli nähnyt Hansin aiemmin samana vuonna Jyrki Richtin haastateltavana YLE: Aiheena oli ollut satanismi.

Hans oli itse asiassa ensimmäinen uudemman polven satanisti Order of the Left Hand Pathin jäsenenä lähellä LaVeylaista satanismia , joka esiintyi maamme mediassa. Aiemmin esillä oli ollut ainoastaan Pekka Siitoin, jonka lähestymistapa satanismiin oli jotain… aivan muuta. Heidän lisäkseen kourallinen kuuntelijoita pääsi esittämään Hansille kysymyksiään. Tiikko on äiti, jonka tytär oli ollut mukana tamperelaisessa saatananpalvontajengissä. Huima taas oli jonkun sortin seurakuntatyöntekijä ja toimittaja, jolla tuntui olevan kova tarve päteä varsin häröillä jutuilla.

Leo taas oli ehta oma itsensä, Suomen Siionin grand old man. Ohjelman kokonaisuus on sekasotku, monella tapaa nyrjähtänyttä ja sekavaa ajattelua, argumentaatiota ja yleistä huuruilua, jolle voi samanaikaisesti itkeä ja nauraa.

Saatananpalvontaa Suomessa on pilkottu kahteentoista n. Seuraavassa linkit näihin osiin, lyhyet kuvailut näiden osien sisällöstä sekä lainauksia niissä käytetyistä puheenvuoroista. Mesikämmen kiittää Hans K.: Äänessä Tiikko, Turunen sekä Meller. Osa koostuu lähinnä Tiikon kertomuksesta siitä, millaisessa jengissä hänen tyttärensä oli mukana.

Tälle jengille on yhtenäistä pukeutuminen. Eli pukeudutaan täysin mustiin. Ja tuota ja yleensä sitten nää nuoret haluaa värjätä tukkansa mustaksi, tytöt.

Ja sitten on tämmönen, et ollaan likasia. Ei halutakaan peseytyä … Ja sitten on nää tämmöset hakaneulat aika voimakkaana mukana ja erilaiset niitit, mitä laitetaan. Ja pojilla on sitten väärinpäin käännetty risti tässä ranteen kohdalla — Tiikko. Äänessä Tiikko ja Meller. Osa on jatkoa ykkösosan aiheelle.

Tämäkin on uskonto mistä me nyt puhumme — Meller. Äänessä Meller, Hans K. Osassa käydään läpi satanismin ja saatananpalvonnan eroa mitä Mellerin mielestä ei ole. Meller nostaa esille myös LaVeyn teokset sekä erityisesti elämäkerran The Secret Life of a Satanist ja tuo esiin näkemystään, että satanistit bluffaavat, huijaavat muille, mitä he oikein tekevät ja miksi.

Meller näyttää ajattelevan, että satanistit saatananpalvojien tapaan tekevät kaikenlaisia laittomia hirveyksiä, vaikka he pyrkivätkin antamaan itsestään lainkuuliaista kuvaa ulkopuolisille.

Me ollaan vasemman käden polku -niminen ryhmittymä ja olemme satanisteja, filosofisella kannalla. Teemme erittäin suuren eron satanismin ja saatananpalvonnan välille. Niillä on todella syvä kuilu siinä välillä. Jotkut meistä ajattelee että Saatana on persoonallinen hahmo, toiset taas enemmän luokittelee sen luonnon pimeäksi energiaksi — Hans K.

Raamatullisen mittapuun mukaisesti ei ole mitään eroa, tämä on vain terminologiaa, joku on saatananpalvoja, joku on satanisti, joku on filosofi, kysymys on olennosta, persoonasta, joka on Luojan, Jumalan, kanssa sodassa. Voiko olla silloin mitään Saatanaan tavalla tai toisella liittyvää, joka itse asiassa ei juontaisi koko olemuksellisen kuvansa kaikesta siitä, mitä Saatana on. Raamatun mukaisesti hän on valehtelija, hän on murhaaja, hän on varas, hän on bluffi — Meller.

Osassa väännetään peistä Anton LaVeyn tekstien tiimoilta, Keijo selittää juttujaan ja Leo alleviivaa sitä, että hänen mielestään saatananpalvonnan ja satanismin välillä ei ole eroa. Tiedän sen raadollisuuden, mikä liittyy tähän Anton LaVeyn kokonai… siis siihen saatanallisuuteen mikä siinä on, niin se on se ponnin, mikä esimerkiks pakottaa minua yhä syvempään ja syvempään tutkimaan tätä asiaa — Ahorinta. Vähitellen mulle aukeni se maailma, mitä mä tällä hetkellä sitten oon puhumassa vanhemmille, aivan samalla tavalla kuin Marjaliisa tuossa, että, meiän täytyy niinkun ryhtyä taisteluun ja herättää myös ihmisiä huomaamaan että mistä on kysymys.

Ei ole aika enää nukkua vaan nyt on aika tehdä työtä. Ja jos mä saan siihen tieteellisen pohjan tähän koko asiaan ja se tulee hyväksytyksi, niin silloinhan tämmösillä asioilla on enemmän painoarvoa kuin vaan sillä että mä kulkisin esimerkiks Raamattu kädessä tuolla ja julistaisin sanaa, niin kuin esimerkiks Leo tekee, tekee todella hyvin töitä, niin sillä ois kuitenkin näkemys eri, koska mä tulen eri lähtökohdista.

Mä tulen seuraten jälkiä, niinko vihikoira ja sitten moni muu tulee siihen päälle niinko tietoisena näistä asioista. Niin mun asemani on silloin tietysti vähän toinen.

Mun täytyy saada se todistetuksi ja sen jälkeen sitten voidaan olla ihmisiä auttamassa — Ahorinta. Minuun on otettu yhteyttä Torniosta, ehkä pohjoisin paikka, Nunnalahti, tuolla itäisempiä puolia, ja oikeestaan koko Etelä-Suomesta on ottaneet vanhemmat yhteyttä nyt kun mä sitten tuolta tutkimuskammiostani lähdin sitten julkisuuteen. Ja kaikki tää on tapahtunut noin kolmen kuukauden sisällä.

Ja tää laajuus mikä tällä hetkellä saatananpalvontaan sitten Suomessa on, niin sitä on kaikissa suurissa kaupungeissa ja myös pienissä kyläpahasissa, ajatellaan jotain Alavuden pientä kuntaa, taikka jotain Nunnalahden kuntaa, näitä pieniä kuntia, eli se ei oo tavallaan säästäny ketään. Että tää on hirmunen ongelma. Ja sanotaan että tää tule laman myötä, niin lama tietysti syventää ihmisten mielet muutenkin mustaks, mutta tämä on ollut jo kauan. Ja tää on syönyt itselleen maaperää, nimenomaan syönyt itselleen maaperää… ihmisten mielissä.

Esimerkiks sillä tavoin, että meil on tiettyjä tunnusmerkkejä, joita oli jo pitkään havaittavissa, jotka olis pitänyt esimerkiks seurakunnan ihmisten tietää ja nähdä, mutta ne tuli joka päivä, niitä tuli televisiosta, radiosta, lehdistöstä, joka puolelta ja ne tuli hyväksytyksi ja me hyväksyttiin tavallaan että se kuuluu ajan ilmiöön … Jos ihan puhutaan sybmoleista, niin Hanssilla on tietty symboli tuossa rintapielessään ja samalla tavoin sitten nää ristit, puheet, sitten on videoviihde, ja musiikki, nimenomaan tietynlaiset hevimetallit, tuottivat tämmöstä viihdettä joka jatkuvasti tuli meiltä ja nyttenkin se tulee satellikanavien kautta meille, jatkuvasti tavallaan siksi, että kun ne tulee televisiosta niin siinä ei voi olla mitään pahaa.

Ja tällä tavoin se tilanne pehmitetään, jotta sitten taas saadaan napatuksi joku uhri, minä sanon ihan selvästi uhriksi koska mä en oo nähny yhtään onnellista ihmistä joka on esimerkiks saatananpalvoja — Ahorinta. Meidän on mahdotonta kristillisen standardin puitteissa tehdä eroa saatananpalvonnan ja saatanismin kanssa — Meller. Leo toteaa myös sen, että satanismi on hänen mielestään portti saatananpalvontaan. Eläin ei osaa valita oikean ja väärän välillä.

Ihminen osaa, joka merkitsee et Jumala loi hänet joksikin muuksi kaikki nämä häntää heiluttavat ystävämme — Meller. Nää nuoret saatananpalvojat, niin ne käyttää nimenomaan väkivaltaviihdettä.

Mut sen tiedän mitä tapahtuu sen jälkeen. Ja nimenomaan, mä kerroin Hanssille tuolla, että yks kaveri, minun hyvä ystävä, maalas koko huoneensa täysin mustaksi.

Hans ei pystynyt ymmärtämään sitä miks. Ja hän kuunteli siellä musiikkia ja hän katsoi videoita. Ei ne ollu tuommosia, mutta ne oli samalla tavoin raakoja.

Ja nyt kun tämän kaverin sielunelämää ja henkistä kasvuaan tutkii ja miettii, niin se että hän sanoi että ne ei vaikuta häneen mitenkään. Mutta aina kun hän oli tämmösen seremonian jälkeen tullut sitten taas ihmisten ilmoille, hänestä näki sen aivan selvästi, koska tavallaan semmonen synkkä pilvi seurasi hänen ympärillään ja hänen päällään ja hän oli täysin muuttunut kaveri kun hän oli tehnyt tätä juuri.

Eli kyl mä siis mä myönnän aivan rehellisesti sen, että siis tämä on yksi keino hallita ihmistä nimenomaan. Ja tää on yks polku joka johdattaa Saatanan luokse. Ja vielä se että tavallaan semmoisella ajatuksella, eli josset sinä tee, niin sinulle käy näin, tai, jos sinä olet palvelija, niin sinä voit tehdä näin, se on tavallaan palkinto.

Niin siinä mielessä Hanssin ja mun ajatukset on eriävät. Ja mä puhun tässä aivan, ihan vaan tutkijana — Ahorinta. Me ollaan hirvittävien asioiden kanssa tekemisissä. Jos me ajatellaan sitä et mä olen puolentoista vuoden aikana lukenut, katsonut videoita, filmejä, ja elänyt tavallaan ulkopuolisena sitä elämää mitä tämmönen noviisi joka on tulossa saatananpalvojaks elää, ja viime kesä mulla oli semmonen aika että mä tunsin että en mä jaksa yksin ylös tästä, että mulla oli niin hirvittävä painolasti, että kaikki se mitä mä olin kokenut, en voinut kenenkään kanssa jakaa sitä … Kaikki se, mitä on syntymässä, että se sitten puhkeaa myös kukkaan.

Siis nythän se on kukassa, omalla tavallaan … Se on semmonen kukka vielä joka levittää sitten tuoksua, joka houkuttelee sitten paljon paljon ihmisiä tähän samaan remmiin. Hans puhui tuhansista ihmisistä jotka on satanisteja. Kuinka paljon on saatananpalvojia? Sitä lukua ei uskalla lähteä ees arvioimaan — Ahorinta. Se [ero satanismin ja saatananpalvonnan välillä] on iltaruskon viimeisten hetkien ja yön täyden pimeyden, siin on se ero silloin kun me ajatellaan kristillisesti — Ahorinta.

Eiks käytännössä oo niin että, tää tämmönen, puhutaan nyt lempeämmästä iltaruskon saatanismista, eiks se oo käytännössä portti, joka eräänlaisena initiaationa absoluuttisesti on sen herran hallinnassa, joka hallitsee ihmistä, niin vetää hänet loppuun saakka ja pudottaa lopulta Helvettiin?

Mä sanon et portti vois olla jo spiritismi. Jota pidetään siis äärettömän kevyenä, sanotaan et jos me puhutaan kevyistä huumeista, niin spiritismi on eräitten ihmisten käsityksen mukaan kevyt saatananpalvonta. Voit hallita tietojasi ja Ylen lähettämiä viestejä omassa profiilissasi. Uudet käyttöehdot näet täältä. Voit tutustua tietosuojalausekkeeseen tästä. Virossa herättiin vapunpäivänä ensimmäiseen aamuun osana Euroopan unionia.

Maassa istutettiin jäsenyyden kunniaksi miljoona puuntaimea uuden aikakauden merkiksi. Virossa ensimmäistä päivää EU: Entinen presidentti Lennart Meri juhlisti päivää istuttamalla omalle tontilleen 30 puuta.

Hänen seuraajansa Arnold Rüütel ennusti Viron tuovan unioniin omat vaikeiden aikojen karaisemat kokemuksensa. Tallinnan katukuvassa juhlinta ei juuri näkynyt.

Suomalaisturistit tosin muistelivat, ettei Suomessakaan EU: Tv-elokuvasta taltioitiin myös upeita valokuvia Televisioteatterin Prinsessa Ruusunen -elokuvasta taltioitiin upeita valokuvia.

Itse elokuva on katsottavissa yllä, mutta tarina kulkee kauniisti myös Håkan Sandblomin ottamissa valokuvissa. Valtakuntaan on viimein syntynyt kauan kaivattu prinsessa!

Ahkku - Isoäiti kertoo saamelaisen poropaimenen elämästä. Vuonna julkaistun dokumentin päähenkilönä on Inga Näkkäläjärvi, joka on elänyt nuoruutensa paimentolaisena ja osallistuu vielä isoäitinäkin poronhoitoon.

Töihin hän lähtee huvin vuoksi ja poikienkin mielestä äidin pitää olla mukana. Näemme välähdyksen helmikuussa pelatusta jääkiekon SM-sarjan ottelusta Rauman Lukon ja Tampereen Ilveksen välillä. Lukko voitti kauden päätteeksi ensimmäisen mestaruutensa. Samalla se katkaisi tamperelaisjoukkueiden kuusi vuotta kestäneen hallinnan Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Ylen musiikkivideoihin keskittynyttä televisiosarja Musiikki-tv: Videoiden ja vieraiden lisäksi ohjelmassa esitettiin erikoisjaksoja, joissa pureuduttiin aina yhden artistin tai yhtyeen tuotantoon paitsi parhaiden musiikkivideoiden myös tuoreiden haastatteluiden avulla.

Vuonna esitetyt viisitoista erikoisjaksoa juonsi pääosin toimittaja Laura Vähähyyppä, joka muisteli ohjelmaa Elävälle arkistolle. Kun aurinko porottaa niin, ettei kirjan sivuista selvää saa, voi hyvän kirjan parissa rentoutua myös kuuntelemalla sitä. Kaksi eniten ääniä saanutta julkaistaan elokuussa. Ruokaohjelmat nuo mainiot ajankuvat ja kotikokkaajan uskolliset seuralaiset — nyt voit äänestää mitkä kaksi nostalgista ruokaohjelmasarjaa haluaisit nähdä jälleen.

Julkaisemme kaksi eniten ääniä saanutta sarjaa elokuussa katsottavaksi Elävään arkistoon ja Areenaan. Linnanmäen toiminta pääsi hyvään vauhtiin, ja luvulla huvipuisto muistutti jo paljon nykyistä olemustaan. Toiminnan jatkuvuuden myötä alueelle oli saatu paljon uusia laitteita. Euroopassa miljoonaa ihmistä uhkaa köyhyys ja syrjäytyminen.

Satojatuhansia ihmisiä pyrkii laittomasti Eurooppaan. Heistä on tullut kukoistavaa liiketoimintaa ihmissalakuljettajille. Tarina pääministeri Mart Laarin vaikeasta ajasta. Tarina Viron pääministeri Mart Laarin hallituskauden vaikeasta ja joskus absurdista ajasta. Kuinka valtio luodaan uudelleen? Valtiontalous pidettiin tasapainossa useilla rankoilla peräkkäisillä leikkauksilla, joilla kajottiin myös palkkoihin ja sosiaalietuuksiin.

Kansa ei kuitenkaan kapinoinut. Sosiaalidemokraatit jättäytyivät oppositioon , mutta EU-vastaista, eurovastaista tai muuta populistista liikettä ei ole syntynyt. Kuukausi sitten Virossa pidettiin parlamenttivaalit, joiden tuloksena samat puolueet — liberaali Reformipuolue sekä konservatiivinen Isamaaliit — jatkavat hallituksessa. Ne jopa lisäsivät kannatustaan. EU- tai eurokriittiseksi ei nytkään ilmoittautunut yksikään puolue.

Myös sosiaalidemokraatit menestyivät kun taas Keskustapuolue koki lievän tappion. Molemmat jäivät oppositioon, mutta eivät EU-poliittisista vaan sisäpoliittisista syistä. Pienpuolueet eli sisäisesti epäyhtenäiset vihreät ja hajoamistilassa oleva Kansanliitto jäivät kokonaan parlamentin ulkopuolelle, kun äänikynnys on niinkin korkea kuin viisi prosenttia.

Äänestäjät antoivat siis tukensa sellaiselle politiikalle, että lainarahalla ei budjettia paikata, eikä integraatiotavoitteista tingitä. Kun virolaisilta kysyy, miten äänestäjien kärsivällisyys on selitettävissä, on vastaus että pahempaakin on koettu. Tosiaan, kaksikymmentä vuotta sitten kaupoissa oli vain pietarinlimppua ja lasipurkkeihin säilöttyjä omenia.

Euroalue on integraation ytimessä, ja ytimiin virolaiset haluavat kuulua. Mutta minkä maiden kanssa he haluavat yhteistyötä? Tähän kysymykseen saa vastaukseksi ensin vähän hämmästyneen reaktion — riippuu tietysti asiasta! Ehkä Luxemburg olisi aika läheinen yhteistyökumppani. Ja vakavammin jatketaan, että myös Suomi, Saksa ja Hollanti ovat euroalueen sisällä varmaan niitä maita, joiden taloudenpitoon voi luottaa.

Ja sellaisiin maihin tietysti Virokin kuuluu. Viime aikoina myös Ranska on ollut kovasti esillä. Tätä pidettiin Virossa osoituksena siitä, että pienten ja suurten EU-maiden on mahdollista löytää neuvotteluratkaisu, kun ne oikein yrittävät.

Samoihin aikoihin Viro liittyi ranskankielisten maiden yhteistyöhön. Joka tapauksessa taitavaa diplomatiaa.

Kilpailu Yritykset Sisämarkkinat Kauppa. Audiovisuaaliala ja media Kulttuuri Koulutus ja nuoriso Monikielisyys. Kehitysyhteistyö Humanitaarinen apu ja pelastuspalvelu Ihmisoikeudet. Talousarvio Talous- ja raha-asiat Petostentorjunta. Laajentuminen Ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Avaruus Digitaalitalous ja -yhteiskunta Tutkimus ja innovointi. Päätöksenteko Päätöksenteon eteneminen EU: Tietoa EU-lainsäädännöstä Haku oikeuskäytännöstä. Asuminen, työskentely ja matkustaminen EU: Asiakirjat, raportit ja data Viralliset asiakirjat Raportit, tutkimukset ja esitteet Tilastot ja mielipidetutkimukset Avoin data.

Opettajille Julkaisijoille ja kirjoittajille Kielet ja terminologia Diaesitykset. Maantieteellinen koko — väestö — bruttokansantuote asukasta kohti ostovoimastandardina ilmaistuna. Valtiomuoto Viro on parlamentaarinen tasavalta.

Euroopan parlamentin Viron-tiedotustoimisto EU: Komissiolla on kussakin EU-maassa paikallistoimisto eli edustusto.

Euroopan komission Viron-edustusto Euroopan talous- ja sosiaalikomitea Virolla on 6 edustajaa Euroopan talous- ja sosiaalikomiteassa. Euroopan alueiden komitea Virolla on 6 edustajaa Euroopan alueiden komiteassa , joka on EU: Kaksi eniten ääniä saanutta julkaistaan elokuussa.

Ruokaohjelmat nuo mainiot ajankuvat ja kotikokkaajan uskolliset seuralaiset — nyt voit äänestää mitkä kaksi nostalgista ruokaohjelmasarjaa haluaisit nähdä jälleen.

Julkaisemme kaksi eniten ääniä saanutta sarjaa elokuussa katsottavaksi Elävään arkistoon ja Areenaan. Linnanmäen toiminta pääsi hyvään vauhtiin, ja luvulla huvipuisto muistutti jo paljon nykyistä olemustaan. Toiminnan jatkuvuuden myötä alueelle oli saatu paljon uusia laitteita. Euroopassa miljoonaa ihmistä uhkaa köyhyys ja syrjäytyminen. Satojatuhansia ihmisiä pyrkii laittomasti Eurooppaan. Heistä on tullut kukoistavaa liiketoimintaa ihmissalakuljettajille.

Tarina pääministeri Mart Laarin vaikeasta ajasta. Tarina Viron pääministeri Mart Laarin hallituskauden vaikeasta ja joskus absurdista ajasta. Kuinka valtio luodaan uudelleen? Schengen-sopimus poisti rajatarkastukset vaiheittain. Pienen luxemburgilaisen Schengenin kylän mukaan nimetty sopimus allekirjoitettiin vuonna Saksan, Ranskan, Belgian, Alankomaiden ja Luxemburgin kesken solmitun sopimuksen yksi perustavoite oli nopeuttaa tavaroiden ja henkilöiden liikkumisvapauden toteutumista.

Många amerikanska sajter är inte beredda på nya lagen. Många amerikanska sajter är inte beredda på den nya dataskyddslagen. Justitieministern stod ensam med skammen, men sitter kvar.

Det var på håret att Estlands regering föll i en misstroendeomröstning mot justitieministern efter ett kontroversiellt uttalande. Hans eget parti lade ner sina röster i stället för att ge honom sitt stöd.

Mycket firande på gräsrotsnivå under jubileumsåret. Det har gått hundra år sedan Estland, Lettland och Litauen utropade sin självständighet, och året kommer att firas på en mängd olika vis. EU-direktivet har inte alls mött det motstånd många väntade. EUs nya direktiv som tvingar östeuropeiska företag att betala sina arbetstagare högre ersättningar när de jobbar i väst har inte väckt det ramaskri i Östeuropa som många hade varnat för.

Hämäläinen oli Suomen Pankin ensimmäinen naispääjohtaja. Sirkka Hämäläinen nousi ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana naisena Suomen Pankin pääjohtajaksi vuonna Tämän jälkeen Hämäläinen oli useana vuotena Euroopan keskuspankin johtokunnan jäsen — siinäkin ensimmäisenä naisena. Hämäläisen matka talouselämän huipulle on ollut monipuolinen ja paikoin jopa kohahduttava.

Tämän artikkelin pääosassa on toimittaja Oke Jokinen, mies, joka ei varsinaiselta työltään ollut toimittaja lainkaan. Siitäkin huolimatta — vaiko juuri siksi — yleisö oppi vuosina — tuntemaan juuri hänen selkeän radioäänensä merkkinä hyvin toimitetulle ja erinomaisesti taustoitetulle ohjelmalle.

Erityisen mielellään Jokinen teki juttuja Virosta. Parivaljakon unohtuneita sketsejä arkistojen uumenista. Totisuudestaan tunnetun Eemelin radiopilojen pääosa oli tulosta yhteistyöstä sanaseppo Reino Helismaan kanssa. Elävä arkisto kaivoi päivänvaloon parivaljakon unohtuneita sketsejä mm. Kodin kääntöpiiri oli luvun alun sarja sisustussuunnittelusta, remonteista ja kotien asukkaista. Joka jaksossa tehdään muutos yhdessä kodissa ja käydään tutustumassa kunnostettuihin taloihin.

Viime aikoina myös Ranska on ollut kovasti esillä. Tätä pidettiin Virossa osoituksena siitä, että pienten ja suurten EU-maiden on mahdollista löytää neuvotteluratkaisu, kun ne oikein yrittävät.

Samoihin aikoihin Viro liittyi ranskankielisten maiden yhteistyöhön. Joka tapauksessa taitavaa diplomatiaa. Suhtautuminen Euroopan unioniin on Virossa selvästi pragmaattista. Aatteen paloa ei ole juuri havaittavissa. Eikä oteta rykmentin murheita, vaan keskitytään niihin suhteellisen harvoihin itselle tärkeisiin asioihin. Ei kaikkiin asioihin tarvitse ottaa kantaa.

Useimmissa kysymyksissä voi turvallisin mielin liittyä valtavirtaan. Kazakstaniin virolaisetkin avaavat suurlähetystön tänä vuonna. Itäisen kumppanuuden kehittäminen on tärkeää, eikä se virolaisten mielestä saa jäädä unohduksiin EU: Tallinnan diplomaattiakatemiassa koulutetaan georgialaisia ja moldovalaisia diplomaatteja myös Suomen tuella.

Mistä sitten on peräisin se kuva, että Venäjä-suhteissa Viro olisi hankala EU-kumppani? Onhan Virolla omat ongelmansa Venäjän kanssa, ja osa niistä odottaa vielä ratkaisua. Virolaiset kuitenkin korostavat, että he eivät kuulu EU: Toisaalta, virolaiset ovat kyllä tarvittaessa valmiit tuomaan keskusteluun realismia, kun sitä tarvitaan.

Strategista kumppanuutta pidetään hyvänä tavoitteena, mutta visioita ei pidä sekoittaa tosiasioihin. Venäjän kanssa Virolla on yhä enemmän kahdenvälistä kanssakäymistä, Viron ulkomaankaupassakin Venäjän osuus on samansuuruinen kuin Suomen ulkomaankaupassa.

Lähivuosien yhteistyönäkymät ovat lupaavia, ja sehän olisi meillekin erittäin toivottavaa kehitystä. Energia- ja liikennekysymyksissä tarvitaan tiivistä yhteistyötä kaikkien maiden kesken. Viron itselleen asettamat EU-tavoitteet on nyt saavutettu.

Nato-yhteistyö on sillä tasolla kuin resurssit antavat myöten.

0 thoughts on “Eurooppa viro seksilehti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *